Spring naar de inhoud

Fris lenteslaatje

    Ideaal slaatje voor bij de BBQ of een lekker stukje lamsvlees
    Voorbereidingstijd 30 minutes
    Keuken walnotenolie
    Personen 4

    Ingrediënten
      

    • 20 bolletjes mini mozzarellabolletjes
    • 1 krop sla
    • 50 gr veldsla
    • 20 kerstomaatjes
    • 1 oranje parika
    • 250 gr champignons
    • 2 eetlepels Nooly walnotenolie
    • paar scheutjes witte wijn azijn
    • 1 doosje preischeuten

    Instructies
     

    voorbereiding

    • snij de champignons in kleine stukjes en bak even aan in pan met weinig boter
      laat afkoelen
    • snij de paprika in kleine stukjes
    • ontnerf de sla, in koud water spoelen en droogzwieren. rol daarna de bladeren op in de lengte en snij deze in reepjes van +/- 1 cm breed
    • Snij de voetjes van de veldsla zo kort mogelijk af (sterke smaak zit vooral onderaan de blaadjes) en spoel in koud water. Dep droog met wat keuken papier
    • snij de kerstomaatjes in 4
    • laat de mozzarella bolletjes uitlekken

    slaatje maken

    • meng de 2 soorten sla met de paprika's, afgekoelde champignons, mozzarellabolletjes
    • voeg de walnootolie toe en besprenkel met de wijnazijn. Meng alles goed onder de olie en azijn
    • werk af met een toets van preischeuten op het slaatje net voor serveren.