Ideaal slaatje voor bij de BBQ of een lekker stukje lamsvlees
Ingrediënten
- 20 bolletjes mini mozzarellabolletjes
- 1 krop sla
- 50 gr veldsla
- 20 kerstomaatjes
- 1 oranje parika
- 250 gr champignons
- 2 eetlepels Nooly walnotenolie
- paar scheutjes witte wijn azijn
- 1 doosje preischeuten
Instructies
voorbereiding
- snij de champignons in kleine stukjes en bak even aan in pan met weinig boterlaat afkoelen
- snij de paprika in kleine stukjes
- ontnerf de sla, in koud water spoelen en droogzwieren. rol daarna de bladeren op in de lengte en snij deze in reepjes van +/- 1 cm breed
- Snij de voetjes van de veldsla zo kort mogelijk af (sterke smaak zit vooral onderaan de blaadjes) en spoel in koud water. Dep droog met wat keuken papier
- snij de kerstomaatjes in 4
- laat de mozzarella bolletjes uitlekken
slaatje maken
- meng de 2 soorten sla met de paprika's, afgekoelde champignons, mozzarellabolletjes
- voeg de walnootolie toe en besprenkel met de wijnazijn. Meng alles goed onder de olie en azijn
- werk af met een toets van preischeuten op het slaatje net voor serveren.