
Aziatische toer op met Vlaamse toets
Equipment
- 1 lookpers
Ingrediënten
- 250 gr basmati rijst
- 1 sauspotje zoetzure saus
- 4 (kippen)loempia's
- 1 el olijf olie
- 1 teentje knoflook
- 1 sjalot
- 2 prei
- 200 gr sojascheuten
- 12 blaadjes verse daslook (kan je vervangen door spinaziebladen)
- 2 el NOOLY hazelnootolie
Instructies
loempia
- bereid de loempia volgens opgegeven kookinstructies
rijst
- bereid de rijst volgens de opgegeven kookinstructies
groenten
- was de prei grondig en snij in smalle schijfjes
- snij het sjalotje in kleine stukjes
- plet het teentje look en pers in de lookpers (of snij in kleine stukjes)
- rol de daslookblaadjes op en snij in repen van halve cm
- stoof de dunne ringen prei een 10 tal minuutjes in wat olijfolie
- voeg daarna de sojascheuten en de daslook toe, roer onder de prei en stoof een 3 tal minuutjes mee
- zet het vuur af en voeg de Nooly hazelnootolie toe. Roer de olie onder het groentenstoofpotje
serveren
- serveertip zie foto, overgiet de rijst met wat zoetzure saus. Zet ook een potje zoetzure saus op tafel, zo kunnen uw gasten toevoegen naar eigen smaak