Spring naar de inhoud

loempia met prei en daslook

    Aziatische toer op met Vlaamse toets
    Voorbereidingstijd 15 minutes
    Bereidingstijd 15 minutes
    Keuken hazelnotenolie
    Personen 4

    Equipment

    • 1 lookpers

    Ingrediënten
      

    • 250 gr basmati rijst
    • 1 sauspotje zoetzure saus
    • 4 (kippen)loempia's
    • 1 el olijf olie
    • 1 teentje knoflook
    • 1 sjalot
    • 2 prei
    • 200 gr sojascheuten
    • 12 blaadjes verse daslook (kan je vervangen door spinaziebladen)
    • 2 el NOOLY hazelnootolie

    Instructies
     

    loempia

    • bereid de loempia volgens opgegeven kookinstructies

    rijst

    • bereid de rijst volgens de opgegeven kookinstructies

    groenten

    • was de prei grondig en snij in smalle schijfjes
    • snij het sjalotje in kleine stukjes
    • plet het teentje look en pers in de lookpers (of snij in kleine stukjes)
    • rol de daslookblaadjes op en snij in repen van halve cm
    • stoof de dunne ringen prei een 10 tal minuutjes in wat olijfolie
    • voeg daarna de sojascheuten en de daslook toe, roer onder de prei en stoof een 3 tal minuutjes mee
    • zet het vuur af en voeg de Nooly hazelnootolie toe. Roer de olie onder het groentenstoofpotje

    serveren

    • serveertip zie foto, overgiet de rijst met wat zoetzure saus. Zet ook een potje zoetzure saus op tafel, zo kunnen uw gasten toevoegen naar eigen smaak