Go Back
Aziatische toer op met Vlaamse toets
Voorbereidingstijd 15 minutes
Bereidingstijd 15 minutes
Keuken hazelnotenolie
Personen 4

Equipment

  • 1 lookpers

Ingrediƫnten
  

  • 250 gr basmati rijst
  • 1 sauspotje zoetzure saus
  • 4 (kippen)loempia's
  • 1 el olijf olie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot
  • 2 prei
  • 200 gr sojascheuten
  • 12 blaadjes verse daslook (kan je vervangen door spinaziebladen)
  • 2 el NOOLY hazelnootolie

Instructies
 

loempia

  • bereid de loempia volgens opgegeven kookinstructies

rijst

  • bereid de rijst volgens de opgegeven kookinstructies

groenten

  • was de prei grondig en snij in smalle schijfjes
  • snij het sjalotje in kleine stukjes
  • plet het teentje look en pers in de lookpers (of snij in kleine stukjes)
  • rol de daslookblaadjes op en snij in repen van halve cm
  • stoof de dunne ringen prei een 10 tal minuutjes in wat olijfolie
  • voeg daarna de sojascheuten en de daslook toe, roer onder de prei en stoof een 3 tal minuutjes mee
  • zet het vuur af en voeg de Nooly hazelnootolie toe. Roer de olie onder het groentenstoofpotje

serveren

  • serveertip zie foto, overgiet de rijst met wat zoetzure saus. Zet ook een potje zoetzure saus op tafel, zo kunnen uw gasten toevoegen naar eigen smaak